fbpx
18. september 2023

Altibox og Barnevakten – sammen for en bedre digital hverdag

Mange foreldre synes det er utfordrende å engasjere seg i barnas liv på nett. Grunnene kan være flere; det interesserer ikke, man forstår ikke, tror ikke det er så farlig eller sliter med å finne en god måte å snakke med barnet om det. Alle grunnene er vanlige og forståelige – men heldigvis finnes det hjelp.

Få kan skilte med samme dybdekunnskap om hva unge bruker tiden sin på som den ideelle stiftelsen Barnevakten. De tilbyr et vell av inspirasjon, kunnskap og råd om spill, filmer, sosiale medier – ja, om nærmest alt som skjer på nett. Og det er mye.

– I vårt ønske om å bidra til at alle gode foreldre der ute også er gode digitale foreldre, finnes det ikke en bedre alliert enn Barnevakten. Sammen ønsker vi å inspirere foreldre til å forstå og engasjere seg i barn og unges digitale liv – slik at barna får gode rammer og hjelp til det vi kaller digital dømmekraft. Forhåpentligvis bidrar dette samarbeidet til at enda flere får en bedre digital hverdag, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

– Denne avtalen gjør det mulig å nå enda lenger ut med nyansert og kvalitetssikret informasjon som forebygger blant annet nettmobbing og nettovergrep og bidrar til at barn og unge får gode medieopplevelser gjennom spill, film og lærerike apper, sier daglig leder Leif Gunnar Vestbøstad Vik i Barnevakten.

Gratis webinar og foredrag

I tillegg til å tilby foreldre mye godt og lærerikt redaksjonelt innhold, vil vi også spandere foredraget ‘Kveldsskolen’ fra Barnevakten på 20 heldige barneskoler eller barneskoleklasser per år. Kveldsskolen er et arrangement hvor elevene og foreldrene er til stede sammen, og inneholder både foredrag om nettvett og dialog i grupper. Tips gjerne FAU eller skolen om å søke!

– Kveldsskolen har en form og et innhold som fungerer enormt godt, og vi får gode tilbakemeldinger om ringvirkningene i hjemmene etter deltakelse, sier Leif Gunnar Vestbøstad Vik.

Kopirett © Notodden Energi Holding 2024 - Personvern - Utviklet av Akari