fbpx
25. mai 2023

NE-talentet Hans Torjus Stykket Gampedalen

I et møte med Notodden Fotballklubb ble drømmen om å dyrke lokale idrettstalenter presentert. Men så var det dette med økonomien da. Dermed kom ideen om NE-talent til live og Hans Torjus Stykket Gampedalen ble fort utsett som første kandidat.

Hans Torjus Stykket Gampedalen signerer proffkontrakt med Notodden Fotballklubb med støtte fra foreldre Aina Stykket og Roy Thomas Gampedalen

NE-talent har vært et tema blant oss, NFK og Hans Torjus i et halvt år allerede. Det at 15-åringen nå er tatt ut til å spille på G16-landslaget satt fart på sakene. I går signerte nemlig fotballtalentet endelig proffkontrakt med Notodden Fotballklubb som den yngste spilleren noensinne. NE-talent gjorde dette mulig for NFK ved at vi dekker lønnskostnadene til Hans Torjus.

«Som en lokal støttespiller ønsker vi å være en bidragsyter for Notodden Fotballklubb» sier konserndirektør i Notodden Energi Runar Lia og meddeler at han håper NFK på sikt vil dra nytte av at fotballklubben kan utvikle lokale talenter.

Fra venstre: Tore Pedersen, Runar Lia, Stian Lund, Frode Hagen, Aina Stykket og Hans Torjus Stykket Gampedalen.

Vi håper NE-talent-ordningen gir et signal til unge om at det finnes muligheter for å spille som proff fotballspiller, også i Notodden.

Hans Torjus selv synes dette er en stor erkjennelse og føler seg motivert til å fortsette å utvikle seg innen fotball.

«Jeg kjenner litt ekstra på det når jeg nå får tilliten til å kunne drive med fotball daglig. Hovedmålet mitt er å utvikle meg til å bli den beste fotballspilleren som mulig» forteller Hans Torjus

Trygge rammer

Trenere Stian Lund og Kjetil Lundebakken er klare på at de ønsker å satse på 15-åringen. De er glade for at de får være med fra starten av hans reise. De ønsker å være et støtteapparat for Hans Torjus og å forme han som fotballspiller.

Stolt mor Aina Stykket med sønn Hans Torjus Stykket Gampedalen.

Stolte foreldre

Hans Torjus skiftet dekk på familiens bil i garasjen da Runar Lia ringte for å fortelle han om at NE-talent nå er et faktum. En overlykkelig Hans Torjus løp hylende inn til foreldrene for å fortelle om telefonsamtalen. Mor Aina tenker det er stas, men innrømmer med et blunk i øyet at hun kanskje synes det er mer stas at han har skiftet dekk på familiebilen. Hun er mest stolt over hvem sønnen er som person.

Kopirett © Notodden Energi Holding 2024 - Personvern - Utviklet av Akari