fbpx

En stor dag for Sauland Kraftverk!

Sauland Kraftverk

Som en av fire eiere av Sauland Kraftverk, er vi utrolig optimistiske for fremtiden til vannkraft-prosjektet. Nå har styret besluttet å sende ut forespørsler til potensielle entreprenører og leverandører for å bringe prosjektet nærmere virkeligheten. Dette er en stor dag som gir oss tillit til at dette kraftverket kan bli realisert.

Et tiltak for ren energi

Selv om dette blir et kostbart prosjekt er det et viktig tiltak for å øke produksjonen av fornybar og regulerbar kraft i Norge. Dette er viktig av flere grunner. Det er miljøvennlig, ressursutnyttende og bidrar til økonomisk vekst, for å nevne noen.

Norge trenger mer fornybar og regulerbar kraft, noe Sauland Kraftverk har potensialet til å gi. Det er anslått at Sauland Kraftverk har potensiale til å generere strøm som tilsvarer behovet til 11 000 husstander. Det er et betydelig bidrag til landets energiforsyning som kan bidra til å oppfylle vår nasjonale målsetning om mer bærekraftig energiproduksjon.

En investering for fremtiden

Tiden er knapp, og vi har en viktig tidsfrist å forholde oss til. Den siste muligheten for oppstart av prosjektet er før konsesjonen utløper i februar 2027.

Direktør i Notodden Energi, Runar Lia, er stolt av å være en del av dette spennende prosjektet.

– Med vår eierandel på 16,2 prosent, ser vi på dette som en viktig investering for fremtiden og et bidrag i energidugnaden om å skaffe Norge mer fornybar energi, slik statsminister Jonas Gahr Støre ba om i sin nyttårstale. Prosjektet vil også gi positive ringvirkninger for det lokale næringslivet forteller Runar Lia.

Vi er spente på hva prisen for utbyggingen ender på, men optimistiske til fortsettelsen av dette vannkraftprosjektet.

Kopirett © Notodden Energi Holding 2024 - Personvern - Utviklet av Akari